Klik hier om al mijn Diploma's en Medailles te zien
Geüpdate op 03 November '14
De Avond Vierdaagse van Schoorl/Groet 2010
Nadat dit evenement een aantal jaren geleden was doodgebloed heeft een nieuwe organisatie het nieuw leven ingeblazen. En ik kan zeggen met groot succes, want ze hadden mooie afwisselende routes uitgestippeld rond Schoorl en Groet. Ook hadden ze veel geluk met het mooie weer en dankzij dat mooie weer was er een grote opkomst. Het leuke van deze avond vierdaagse was dat er van vier verschillende locaties gestart werdt, elke avond een andere locatie. De afstanden die je kon doen waren 5 of 10 km, ik koos voor het laatste want ik heb nog te weinig geoefend. De eerste dag was dit vanaf Paviljoen Minkema in Camperduin, waar we in de richting van Petten vertrokken over de Hondsbossche Zeewiering langs de zeekant. Na een kleine kilometer moesten we over de dijk de polder in. Slingerend door de polder in de richting van Groet waar erbij Restaurants Heereweg een kleine verfrissing klaar stond. Vandaar werden we het bos ingestuurd in de richting van Hargen waar we het strand opgingen om langs de vloedlijn terug te lopen naar Paviljoen Minkema waar de finish was. Op dag twee werd er gestart bij de Kerkbrink in Groet, dit is het Witte kerkje nabij het centrum van Groet. Na eerst door en om de vogelbuurt (ik noem hem maar even zo omdat alle straten vogelnamen hebben) te zijn gelopen werden we weer het duingebied bij Groet ingestuurd waar je langs de vroegere zandafgraving liep, dit is nu een mooi bos en duin gebied. Ook kwamen we door het gebied waar vorig jaar Augustus brand was geweest. Een triest gezicht maar het begon alweer groen te worden en om te zorgen dat het gras niet de overhand neemt zijn er wat grazers losgelaten in het gebied dus je kon wat schapen en koeien tegenkomen. Ook ligt hier nog een mooi duinmeertje waar je met wat geluk een lepelaar kan spotten. Dag twee was wederom afwisselende en mooie route om te lopen. Op dag drie vertrokken we bij de Brandweer kazerne van Schoorl. Van hier gingen we langs de buitenkant van Schoorl, hier maakten de 10 km een lus tussen de weilanden door met een mooi uitzicht op Schoorl en het bos en duin gebied daarachter. Na de weilanden ging je slingerend door Schoorl heen, bij het zandduin van Catrijp stond er weer iets te drinken klaar en ook was er voor iedereen een zakje chips of een stroopwafel. Ik was aangenaam verrast dat ik veel nieuwe dingen heb gezien van dit kustdorp. De laatste dag begon ook weer van een mooie locatie, namelijk het Roode Leeuwplein aan de voet van het klimduin. Met veel ballonen en een lekker muziekje hing er een gezellige sfeer. Deze laatste dag liep de route grotendeels door Schoorl heen met voor de 10 km lopers nog een klein lusje door het bos in de laatste 3 kilometer. Bij de finish was het erg gezellig en stond er iemand die iedereen verwelkomde en af en toe iemand interviewde hoe hij/zij de tocht had gevonden. Deze avond vierdaagse was een leuk evenement met mooie routes in de omgeving van Schoorl en Groet. Deze ga ik zeker nog een keer lopen, dus misschien tot volgend jaar.
We beginnen bij Paviljoen Minkema ( nu Struin ) en volgen de Hondsbossche zee wiering. Hier steken we de Hondsbossche Zeewiering over om de polder in te gaan. Uitzicht vanaf de Zeewiering over de Putten met wat andere wandelaars voor me. Een echt Noord Hollands uizicht met de Harger molen. Schapen die loslopen in de duinen. Start van de tweede dag in Groet bij het witte kerkje aan de Kerkbrink. Een lekkere steile trap breng je over de duinen. Dit is dus het uitzicht als je die steile trap hebt genomen. Het Noord-Hollands duingebied is uniek. Dit is het Vogelmeer dat achter Groet in de duinen ligt. Best wel leuk om door deze natuur te lopen. Op dag drie gingen we de polder in en dan zie je onderandere dus dit. Ook mooi wonen toch zo aan de rand van dit dorp. Op de laatste dag is de start en finish bij het klimduin in Schoorl. Ook dit is weer een mooi plaatje bij ontmoetings centrum Schoorlse duinen.
 De Avond Vierdaagse van Schoorl/Groet 2011
Ook dit jaar hebben ze de Avond vierdaagse weer georganiseerd. Een leuke verrassing was dat ze nieuwe routes hadden uitgezet voor de editie van 2011. De startplaatsen waren ook weer van vier verschillende plekken net zoals vorig jaar. De eerste avond werd er net zoals vorig jaar gestart bij Paviljoen Minkema ( nu Struin ) in Camperduin, de route liep door de polder waar je de Hondsbossche slaperdijk paseert en een lang stuk langs de Hargervaart loopt. Uiteindelijk steek je de Heereweg over om dan door het duingebied naar het strand te lopen waar je dan weer in de richting van Paviljoen Minkema loopt waar de finish is. Dag twee begon bij Restaurant de Bokkesprong, vandaar werden we eerst weer de polder in gestuurd om dan later de Heereweg weer over te steken en het bos en duingebied in te gaan. Na een mooi rondje door dit gelukkig niet door de brand aangetaste gebied was de finish bij Restaurant de Bokkensprong. De derde avond werd er gestart bij Bezoekerscentrum de Schoorlse Duinen. We konden starten om 1800 en dat gebeurde met een lekker avond zonnetje. Deze derde avond was wel de mooiste route moet ik zeggen en misscchien ook wel de zwaarste, want na een mooi stuk door het bos gingen we vanaf het vogelmeer de duinen in waar we de blauwe en de witte pijltjes route moesten volgen. Deze routes zijn bestaande duinwandelingen die grotendeels door het mulle zand van het duingebied gaan. Na een stuk door de duinen te zijn gegaan kwamen we bij het vogelmeer waar we ons weer bij de 5 Km lopers voegden. Hier gingen we door het vorig jaar verbrande gebied waar nu alle bomen waren gekapt, een erg triest gezicht. Na nog wat kris kras door het bos te zijn gegaan waren we snel terug bij het Bezoekerscentrum Schoorlse Duinen. De laatste avond werd er gestart vanaf het Roode Plein onder aan het klimduin. Ook nu was er weer een lekker avond zonnetje en een gezellige sfeer op het Roode plein waar heel veel kinderen die de 5 Km liepen verkleed waren als heks, prinses en ik heb zelfs spongebob gezien. De laatse route ging slingerend door Schoorl, dan denk je als Bergenaar dat er in Bergen mooie huizen staan maar Schoorl doet daar zeker niet voor onder, hier staan heel wat mooie stolpjes in even mooie lanen. Ook na deze rondgang door Schoorl kwam er weer een eind aan deze 2de avondvierdaagse die weer een groot succes was. Ik weet zeker dat hier weer een vervolg op gaat komen volgend jaar, dus ik zeg tot volgend jaar.
Zwanen met pullen in de polder achter Groet. Deze editie lopen we ook een stukje langs de Hargervaart. Zo loop je tijdens de avondvierdaagse door de polder en zo weer over het strand. Dag twee lekker de duinen in over bestaande duinpaadjes en routes. Dit is toch genieten zo in de duinen. Niet veel wandelaars op de 10 kilometer. Zo kom je toch nog eens ergens waar je normaal niet loopt. Mooi toch dit. De heide is ook weer mooi uitgelopen, nu nog mooi groen later in het jaar vel paars. Dit is op één van de andere dagen door het Schoorlse bos.
De Avond Vierdaagse van Schoorl/Groet 2012
Dit jaar was het alweer de derde keer dat de avond vierdaagse werd georganiseerd door de nieuwe organisatie. Net zoals vorig jaar hadden ze weer andere routes uitgestippeld wat het dus weer leuk en nieuw maakt. De eerste avond werd er gestart bij Paviljoen Struin in Camperduin voorheen bekend als Paviljoen Minkema. Eerst een stuk door de polder, daarna de door de duinen het strand op en terug naar Paviljoen Struin. Dag twee was de start bij Cafe Mereboer, van hieruit gingen we door Groet de polder in om dan weer door Groet terug te lopen langs de bosrand naar Cafe Mereboer. De derde avond werd er weer gestart bij Bezoekerscentrum de Schoorlse Duinen net zoals het jaar hiervoor. Een mooie route door het bos en duingebied wat achter Schoorl ligt, een leuke nieuwe route waar weer genoeg te zien was. De laatste dag begon weer onder aan het klimduin in Schoorl. Van hieruit liepen we richting Bergen waar we achter Blooming langs liepen om dan door het bos weer richting Schoorl te lopen waar je boven op het klimduin terecht kwam die je dan alleen nog even moest afdalen naar de finish. Ze hadden deze derde editie enorme mazzel met het weer want de weken hiervoor was het een drama met het weer. Hier hebben we gewoon 4 dagen in t-shirt kunnen lopen vanwege het lekkere warme weer die dagen. Het was dit jaar ook weer een groot succes, dus op naar volgend jaar voor de vierde editie.
Hier werdt in vroeger jaren zand afgegraven en afgevoerd naar Amsterdam. De wandelaars zijn weer onderweg door het Schoorlse duingebied. In de verte zie je de zee al liggen. Onderweg zijn er versnapperingen voor de kinderen. Na je versnappering gaan we verder op weg naar de zee. Niet loop je alleen over zandpaden maar ook over nette fietspaden Mooi gezicht als je zo langs de branding loopt met zo'n garnalenvisser op zee. Hier zijn we gestart bij buiten centrum Schoorlse Duinen. En zo ziet dat er dus uit als je achter je kijkt. Ook vandaag weer iets te drinken en een zakje chips. Hier lopen we over het heide gebied achter Schoorl. Ook deze editie zit het vogelmeer er weer in. We lopen er weer netjes omheen. We zijn weer bijna bij het buitencentrum Schoorlse Duinen. Nog eerst even rustig deze trap af naar beneden. De laatste dag alweer, hier een stuk door het bos richting Bergen. Mooi uitzicht over het bosgebied. Volgens mij is dat het dak van Blooming. Hier staan we aan het topje van het klimduin in Schoorl. Nu nog even rustig naar beneden lopen naar de finish.
 Meer info over de Avond vierdaagse van Schoorl/Groet vindt je hier : www.avondvierdaagseschoorl-groet.nl